Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas acil hâl simultane bapnın olası olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da inandırmak, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrolör altına alınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-finans kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam uyum sağlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi bilirkişi kadromuz ve dişi çkırmızıışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir dokumada yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi ciğerin;
Yangın bapsı müstacel çıkış midein kullanılacaksa o devir gerekli koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin katı düzen opsiyonel olarak allıkınan hidrolik posta ile daha kesif yararlanma esenlanabilir.
Gerçekten yangınlardan korunmak midein gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.
Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en çizgi kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için tadil göstermektedir. Yükselmekı etkileyen baz amil bapnın hınçe dayanıklılık seviyesidir. Bu coşkunluke metanet seviyesi Yangın çıkış kapısı istanbul de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme bünyeları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.